Skimrande fönster

Det finns få saker som gör lika mycket för att ditt hem ska se rent ut som när fönstren är nyputsade. Därför är det viktigt för många att putsa dem åtminstone två gånger om året. Första gången till våren och andra gången innan vinterkylan kommer.

Fina fönster

Anlita hjälp

Om du har ett stort hus med många fönster kan fönsterputsningen vara väldigt krävande, både fysiskt och tidsmässigt. För dig som känner att du inte har tid eller ork att putsa fönstren själv kan det vara en god idé att ta hjälp av en professionell firma istället. De är skickliga på det de gör och gör ett snabbt och bra jobb.

Gör jobbet själv

Om du känner att du har tid och energi över kan du putsa fönstren själv. Det finns många sätt att göra det på och huvudsaken är att slutresultatet blir bra.  Det är vanligt att använda sig av gamla lakan vid fönsterputsning, men risken är stor för att de luddar av sig. Det bästa är att skaffa en microfiberduk som är speciellt tillverkad för fönster och speglar. Förutom det behöver du även varmvatten, diskmedel och en torr trasa. Anledningen till att diskmedel rekommenderas är att fönsterputs ökar risken för flammiga fönster.

Gör så här:

  • Tvätta först av fönsterbågen.
  • Därefter ger du dig på tvättningen av fönstret och ser till att få bort alla fläckar.
  • Dra skrapan från det övre vänstra hörnet till det högra och sedan rakt ner. Torka av trasan och fortsätt på det viset tills hela fönstret är torkat.
  • Avsluta med att torka rent kanter och vattenränder med den torra microfiberduken.
  • För mer utförliga instruktioner kan du kolla på ICAKurirens hemsida.