Vägar till en mer personlig inredning

Alla vill vi ha en inredning som känns unik och på ett eller annat sätt återspeglar vår smak och personlighet. Men det är inget som bara händer av en slump, utan kräver medvetna val i inredningsdesignen. Här följer några tips som kan ta dig ett par steg närmare ditt önskade slutresultat.

Handla i rätt butiker

Att vända sig till några av de stora möbel- och inredningskedjorna är ofta ett snabbt och enkelt sätt att skaffa sin inredning. Men du kan också gå miste om en hel del karaktär och personlighet när det kommer till det slutgiltiga resultatet. Shoppa därför gärna runt i mer specialiserade butiker som satsar på vackra och unika objekt.

Planera belysningen

Att ställa in unika möbler och inredningsdetaljer i ett rum är dock bara steg nummer ett. Vidare bör du även planera belysningen ordentligt. Detta kommer att vara väldigt betydelsefullt för hur rummet i slutändan upplevs. Speciellt när det blir mörkt ute. Försök att få in ljuspunkter på flera olika höjder i rummet. Och arbeta gärna med punkt- och effektbelysning för att ge nya djup till inredningen i stort.

Framhäv dina intressen

Om du verkligen vill att inredningen ska reflektera dig som person måste du ju även se till att aktivt inkludera saker från dina egna intressen också. Och det kan ibland vara så enkelt som att sätta upp tavlor eller posters med utvalda motiv. Du kan även testa hänga upp eller på andra sätt låta objekten för dina intressen ta en mer central roll i inredningen. Som en cyklistentusiast hänger upp en cykel på väggen, som om det vore en tavla eller något annat konstverk.