Få bukt med pälsängrar

Det är inte särskilt svårt att få bukt med pälsängrar. Problemet är att du inte vet när dessa etablerar sig i garderober och byråer. Har du otur hinner dessa små skadedjur ställa till stor skada på kläder och på skinnvaror. Det är däremot inte skalbaggarna som ställer till skadan, utan deras larver. Det är efterlämnar små runda hål i textilier och de ger sig gärna på uppstoppade djur. Följ denna länk för att få reda på hur du skyddar dig.

Insekter ogillar cederträ

Doften av cederträ är mycket omtyckt och därför är röd ceder väldigt populärt som skydd mot olika insekter, däribland pälsänger. Det är oljan i den röda cedern som stör insikterna så pass att de helst inte etablerar sig. Röd ceder finns som doftblock och olja att användas för att få en väldoft i hemmet.

Andra skadedjur

På hösten är det vanligt att små möss väljer att flytta ifrån skogen in i ditt varma hus. Har du haft bekymmer med möss så har du upptäckt att de kommer ungefär samma tid varje år. Det går att lägga ut gift och att utrota hela populationen nära ditt hus, men det finns risker med råttgift. Kanske kan en ljudskrämma fungera lika bra.