Fallgropar i inredningen

Vi kan alla goda intentioner i världen när vi börjar inreda ett rum. Men om man inte stannar till och tänker efter är det lätt hänt att man gör ett eller annat misstag i inredningen. Här tipsar vi om några vanliga fallgropar så du lättare kan undvika dem.

Försöka få plats med för mycket

Inredningen måste alltid anpassas efter utrymmet. Börjar du med en plan för vad du ska ha i rummet utan att riktigt titta efter hur väl allt får plats, löper du en allt större risk att övermöblera rummet. Och förutom att det lätt kan se stökigt ut hela tiden skapar du även problem med städningen. Om du städar själv tar det längre tid och det blir svårare att komma åt överallt. Vilket betyder att om du anlitar någon att göra jobbet kommer du säkert få betala mer för att det helt enkelt ta längre tid att städa rummet ordentligt.

Färgmatcha allt i rummet

Färgmatchning kan vara ett mycket effektivt verktyg för att få saker och ting i rummet att verkligen höra samman. Men börjar du göra detta finns risken att du går lite väl långt. Om allt i rummet går i samma färg kommer det nästan alltid bli för mycket. Kombinera gärna färger med neutrala färger som vit, svart och grått. Eller se till att använda komplementfärger för att de ska framhäva varandra.

Fyra mörka väggar

Att testa måla väggarna en mörkare färg kan vara lockande. Det kan ge en hel del karaktär till ett rum och ge chansen att inreda med andra färger på möbler och liknande. Men är du inte försiktig kan det även här bli för mycket och kan få ett rum att kännas mindre är vad det egentligen är. Ett alternativ till detta kan vara att satsa på en mörk fondvägg medan du håller de andra i en ljusare färg som fungerar bra ihop med fondväggen.