Hur man inreder

shutterstock_165056174

När man ska börja inreda ett rum har man ofta väldigt storslagna tankar om hur resultatet ska bli och efteråt ser det ändå inte ut som det gjorde i katalogen. Det kanske beror på att man råkat göra några av de här missar?

Syftet med rummet

Tänk ut vad du ska använda rummet till. Då är det lättare att veta vilka möbler som ska få plats och hur mycket plats de får ta. Om du ska använde sovrummet endast för sömn, kan sängen få ta upp hela rummet. Men ska du göra mer saker i rummet såsom att sminka dig, behöver du placera sängen mer strategiskt så att du även får plats med ett bord och en stol.

Storleken på rummet

Ett mindre rum behöver smartare inredning. När det inte finns utrymme för allt du hade tänkt dig, måste du sålla bort och försöka skapa ett rum som känns inrett och luftigt. Det finns många smarta innovationer som fyller dubbla funktioner eller mer, som gör att man får mer användning av rummet.

Belysningen

Du kan kontrollera atmosfären, storleken, fokusen och mycket annat med bara belysningen. Man ska ha flera alternativ till att lysa upp ett rum. En taklampa för starkt sken, sedan fönsterlampor eller dimbara lampor för mysigare sken och golvlampor och riktade lampor för att belysa viktiga saker i rummet såsom ett vackert fönster eller en tavla.