Vikten av ordning och reda

Överfulla papperskorgar, garderober med orörda kläder, skräphögar på golvet och smuts överallt. Känner du igen dig? Att bo i ett hem som är stökigt kan kännas stressigt för själen. När du kommer hem efter jobbet, trött och sliten, vill du kanske inte hugga in och börja städa? Men att ha ordning och reda hemma ger ett lugn och en harmoni som inte ska underskattas. Detta betyder naturligtvis inte att ditt hem måste inredas spartanskt och tomt, inte alls. Du kan ha en helt personlig stil, men ändå städad.

shutterstock_307277237

Ett steg i rätt riktning är att börja röja upp och göra dig av med olika saker. Ta en eller flera dagar då du röjer, rensar ur garderoben, badrumsskåpet och i köket. Släng, ge bort eller sälj det som du absolut inte behöver. Det kommer kännas skönt efteråt när ditt hem endast består av saker du gillar och behöver. Efter en stor genomgång och röjning är det bra med en storstädning.

Man kan du anlita en professionell städfirma som tar sig an alla möjliga uppdrag som vardagliga städning, fönsterputs, flyttstädning och storstädningar. Efter att du röjt upp i röran hemma kan det vara skönt att få hjälp av ett riktigt städteam som gör ditt hem skinande rent. Tänk om till och med fönstren var skinande rena? Smuts på fönstren gör faktiskt att mindre solljus kommer in, vilket såklart inte är bra nu under vinterhalvåret.

Snyggt och praktiskt

För att inte hemmet ska återgå till stök och oreda igen är det bra att du ändrar vissa saker hemma efter din stora städning och röjning. Satsa på att köpa snygga förvaringsalternativ, exempelvis boxar, skåp och lådor. Du kan till exempel köpa till utdragbara lådor att förvara under sängen. Dessa är perfekta eftersom de inte syns, men likväl rymmer en hel del.

Ett annat tips för att hålla ordning och reda hemma är att du investerar i möbler med hjul. På så sätt blir det jätteenkelt att dra undan möblerna när du ska dammsuga. Fler tips i hur du förenklar vardagen i hemmet hittar du här.