Trädgårdsmöbler i bra material

Om du har råd att lägga en extra slant på elegant och stilfull utemöblering så är det inte helt fel att göra det i design som både är underhållsfri och håller längre.

För investeringen får du både en exklusiv design och formgivning samt tåligt material som kommer smycka din trädgård vackert en lång tid framöver. Låt oss kort titta på några av de bästa och starkaste materialen för dina trädgårdsmöbler.

Teak till din uteplats

Ta dig en titt på materialet teak som ofta importeras från Indonesien. Teak är ett skönt, mjukt och levande trädslag med en fantastisk hållbarhet och livslängd. I synnerhet håller det på det mest formidabla vis mot det blöta och våta. Alla möbelpartier i teak tål att stå ute under hela året. Det rekommenderas dock att man inoljar den kontinuerligt för att den skall hålla sin vackra bruna färg. Oavsett om du inte skulle välja att behandla så kvarstår möblernas unika hållbarhet.

Rostfritt

Så kallat syrafast rostfritt stål eller varmgalvaniserat stål är två starka material för utemöbler. De är av den högsta tänkbara standarden i Europa och är ytterst lättskötta.

Om du har utsatta miljöer att möblera, exempelvis nära salthav eller pool, bör du kvalitetssäkra ytterligare med så kallade EP-behandling (Electro Polished).

Aluminum

Aluminium är att lätt att använda och sköta om av flera skäl. Materialet är i sig lätt, vilket gör att dina utemöbler är lätta att lyfta och möblera om. Vidare är materialet näst intill omöjligt att fräta eller att lösa upp genom en kemisk reaktion. Aluminium brukar ofta kombineras med andra material såsom teak eller Fiber Loom.

Gör ditt val

Sök upp den utemöbelhandlare som designar och tillverkar möbler med materialen ovan. Be om en produktkatalog och gör bedömningen om detta kan vara något intressant för dig. Även om priserna säkerligen är högre än på IKEA och Bauhaus får du tänka på att de kommer hålla i många år framöver. Investeringen är långsiktig och är initialt kostsam.