Några populära inredningsstilar

shutterstock_190664105

Det finns många sätt att inreda sitt hem på, så här tänkte vi ta oss en snabb titt på några av de populära inredningsstilarna just nu, de är dock inte på något sätt ordnad efter popularitet.

Den skandinaviska stilen

Ren, enkel och ljus är några av orden som sammanfattar denna stil riktigt bra. Här handlar det om att skapa öppna och vackra ytor, luftiga och stilrena rum. I denna stil stöter man på en hel del vitt, men det finns alltid utrymme för accentfärger.  Denna stil har även tagit sig utanför Sverige under namnet Nordic Light.

Marin stil

Denna stil hämtar en hel del inspiration från östra delarna av USA och då främst från New England. Precis som namnet antyder så är det en hel del havs- och marinteman som dyker upp. Blå är naturligtvis en väldigt dominant färg men det finns även en hel del vitt att finna här. Läs mer om denna stil i en av våra tidigare artiklar.

Lantlig stil

Den lantliga stilen är något som ligger många svenskar nära, detta är en väldigt kulturell stil här och verkar aldrig gå ur modet helt. Rustika teman och möbler i trä är tydliga kännetecken för denna stil, men det finns gott om utrymme för koppar och keramik också.

Modern stil

I den moderna stilen fokuserar man ofta på kontraster mellan ljust och mörkt. Här finns det en hel del detaljer som är mer för syns skull än för ren funktionalitet. Abstrakta former och stora affischer är väldigt passande med denna stil.