El- eller vattenburen golvvärme

sh_flooring_system_water_

Golvvärme är ett effektiv och härligt sätt att värma upp sitt hus med, man får torra golv som alltid är varma och sköna men ibland kan det vara svårt att veta vad skillnaderna är mellan el- eller vattenburen golvvärme och vilken man ska välja.

Golvvärme hjälper till att skapa en jämn temperatur i hela rummet istället för att ha en radiator som värmer närmaste området och man kan välja om man vill använda sig av värmegivande elkablar eller installera ett vattenburet system där man använder golvvärmerör. Oavsett vilken modell man väljer så är det viktigt att se till att inte värmen läcker, det vill säga att det är väl isolerat under golvvärmen och att man har isolerglas i sina fönster så det inte blir kalldrag.

När man ska installera ett vattenburet golvvärmesystem så krävs det givetvis att man har ett vattenburet värmesystem i huset sedan tidigare eller byter till ett sådant men det kan bli dyrt att reparera om en slinga börjar läcka vatten, detta är dock rätt ovanligt. Det är större risk att ett åsknedslag slår ut den elburna värmen.  Fördelarna med den elburna golvvärmen är att man slipper risken med vattenläckage däremot blir brandrisken större och det är risk att kaklet kan gå sönder/krackelera ifall man har stora plattor.